NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Chili con carne
CHILI CON CARNE 500 gram rundergehakt 3 el olijfolie 2 grote uien, in parten 1 tl sambal 1 teen knoflook, fijngehakt zout en peper 1 rode paprika, in blokjes 1 dunne prei, fijngesneden 1 stengel bleek-selderij, fijngesneden 2 tl chilipoeder 2 tl oregano 1 runder-bouillonblokje 1 blik gepelde tomaten 2 blikken (a 410 gram) kidneybonen stukje chorizo (ca 75 gram) Verhit olie in een braadpan of wok. Voeg uien toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg sambal en knoflook toe. Bak even mee, de knoflook mag niet verbranden. Doe het gehakt erbij en roer met vork tot het rul en niet meer rood is. Kruid met chilipoeder, zout en oregano. Roer dan paprika, prei en selderij erdoor. Laat 5 min meebakken. Voeg gepelde tomaten met sap, bouillonblokje en zoveel water toe dat een dikke saus ontstaat. Laat 10 min zachtjes pruttelen. Laat bonen uitlekken in zeef en voeg toe. Snij chorizo in kleine stukjes en voeg toe. Laat op klein pitje ca 20 min pruttelen. Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout. Te pittig? Voeg wat bruine suiker toe. Serveer met witte rijst, geraspte kaas en een klodder zure room. Geef er plakken ananas bij en tortillachips en guacamole.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Chili con carne
ZALMSALADE MET RODE BIET restje geraspte gekookte biet (ca 100 gram) 2 koude gekookte aardappels van gisteren 1 blikje zalm 2 el mayonaise peper en zout half sjalotje, gesnipperd 1 tl kappertjes 1 augurkje lichtgroene hartblaadjes van kropsla Prak de aardappels met een vork, meng met biet, sjalot, kappertjes en mayonaise. Verdeel de zalm met vork in kleine stukjes, schep door de salade. Breng op smaak met zout en peper. Maak een strak bergje salade op een platte schaal. Schik slablaadjes er omheen. Snij een waaier van de augurk en garneer de salade hiermee. Lekker met hardgekookt ei en toast (van oud brood). Drink er een bier¬tje bij of een koude grinner veltliner (volle Oostenrijkse witte wijn). Tip: nog wat verse dille of peterselie in huis, meng het erdoor!
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING