NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
CLAFOUTIS
CLAFOUTIS 500 gram rijpe kersen 2 el kristalsuiker 2 el kirsch (kersen-brandewijn) klontje boter (voor invetten) 2 el suiker 100 gram bloem 8 eieren 1 eidooier mespunt zout 5 el kristalsuiker geraspte schil van 1 citroen 1 zakje vanillesuiker 150 ml melk 150 ml slagroom 75 gram roomboter Was en ontpit de kersen zorgvuldig, anders kost het je een kroon. Besprenkel met kirsch en suiker, laat 2 uur intrekken. Verwarm oven op 180 graden. Vet lage ovenschaal of quichevorm in met boter, bestrooi met suiker. Doe bloem en snufje zout in beslagkom, maak kuiltje in midden. Doe geklopte eieren, eidooier, suiker, vanillesuiker en citroenrasp erin en meng tot glad beslag. Klop met garde melk en room erdoor. Verhit boter in steelpan tot hij goudbruin kleurt. Klop warm door beslag. Schep gemarineerde kersen erdoor. Stort in schaal. Bak in ca 40 min in oven goudbruin. Strooi er nog wat suiker over en laat iets afkoelen. Serveer lauwwarm. Lekker met klodder crème fraïche, bestrooid met geroosterd amandelschaafsel en een glaasje ijskoude eau de vie. Tip: Zet de clafoutis in de oven als je aan het hoofdgerecht gaat. Dan is hij precies goed als je aan het dessert toe bent.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
CLAFOUTIS
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING