ADRES
  Adresregel 1
  Stad /CityCounty/State
 
 
 
  CONTACT
  e: yourname@yourdomain
  f: 01234 000001
 
 
 
  CLAFOUTIS
 
 
  CLAFOUTIS
  500 gram rijpe kersen 
  2 el kristalsuiker 
  2 el kirsch (kersen-brandewijn) 
   klontje boter (voor invetten) 
  2 el suiker 
  100 gram bloem 
  8 eieren 
  1 eidooier 
  mespunt zout 
  5 el kristalsuiker 
  geraspte schil van 1 citroen 
  1 zakje vanillesuiker 
  150 ml melk 
  150 ml slagroom 
  75 gram roomboter
  Was en ontpit de kersen zorgvuldig, anders kost het je een kroon. Besprenkel met 
  kirsch en suiker, laat 2 uur intrekken. Verwarm oven op 180 graden. Vet lage 
  ovenschaal of quichevorm in met boter, bestrooi met suiker. Doe bloem en snufje 
  zout in beslagkom, maak kuiltje in midden. Doe geklopte eieren, eidooier, suiker, 
  vanillesuiker en citroenrasp erin en meng tot glad beslag. Klop met garde melk en 
  room erdoor. Verhit boter in steelpan tot hij goudbruin kleurt. Klop warm door beslag. 
  Schep gemarineerde kersen erdoor. Stort in schaal. Bak in ca 40 min in oven 
  goudbruin. Strooi er nog wat suiker over en laat iets afkoelen. Serveer lauwwarm. 
  Lekker met klodder crème fraïche, bestrooid met geroosterd amandelschaafsel en 
  een glaasje ijskoude eau de vie.
  Tip: Zet de clafoutis in de oven als je aan het hoofdgerecht gaat. Dan is hij precies 
  goed als je aan het dessert toe bent.