ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
CLAFOUTIS
CLAFOUTIS
500 gram rijpe kersen
2 el kristalsuiker
2 el kirsch (kersen-brandewijn)
klontje boter (voor invetten)
2 el suiker
100 gram bloem
8 eieren
1 eidooier
mespunt zout
5 el kristalsuiker
geraspte schil van 1 citroen
1 zakje vanillesuiker
150 ml melk
150 ml slagroom
75 gram roomboter
Was en ontpit de kersen zorgvuldig, anders kost het je een kroon. Besprenkel met
kirsch en suiker, laat 2 uur intrekken. Verwarm oven op 180 graden. Vet lage
ovenschaal of quichevorm in met boter, bestrooi met suiker. Doe bloem en snufje
zout in beslagkom, maak kuiltje in midden. Doe geklopte eieren, eidooier, suiker,
vanillesuiker en citroenrasp erin en meng tot glad beslag. Klop met garde melk en
room erdoor. Verhit boter in steelpan tot hij goudbruin kleurt. Klop warm door beslag.
Schep gemarineerde kersen erdoor. Stort in schaal. Bak in ca 40 min in oven
goudbruin. Strooi er nog wat suiker over en laat iets afkoelen. Serveer lauwwarm.
Lekker met klodder crème fraïche, bestrooid met geroosterd amandelschaafsel en
een glaasje ijskoude eau de vie.
Tip: Zet de clafoutis in de oven als je aan het hoofdgerecht gaat. Dan is hij precies
goed als je aan het dessert toe bent.