ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Gebraden kip
GEBRADEN KIP UIT DE OVEN
1 boerenkip, behalve de borstfilets, want die aten we gisteren al 50 ml olijfolie
peper en zeezout
paprikapoeder
sap van een halve citroen
5 vastkokende aardappels, in de schil
3 tenen knoflook, in de schil
2 uien, in parten
2 takjes verse rozema¬rijn
10 zwarte olijven
Verwarm de oven op 180 graden. Borstel de aardappels goed schoon onder koud
stromend water en verdeel ze in kwarten of plakken. Deel de kip op in vier stukken
en maak goed schoon. Wrijf de delen in met peper, zout en paprikapoeder. Bak ze
kort aan in een koekenpan met hete olie, net lang genoeg om een mooi bruin korstje
te krijgen. Vet een braadslee in en leg de kwarten aardappel erin, met hier en daar
een hele teen knoflook. Leg de kip erop en bedruppel met citroensap. Laat in 45 min
tot 1 uur garen, en keer regelmatig. Voeg een kwartier voor het eind de uien en de
rozemarijn toe. Leg vlak voor het serveren de olijven erbij en bestrooi met grof
zeezout. Lekker met een lichte rode wijn.