NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Gebraden kip
GEBRADEN KIP UIT DE OVEN 1 boerenkip, behalve de borstfilets, want die aten we gisteren al 50 ml olijfolie peper en zeezout paprikapoeder sap van een halve citroen 5 vastkokende aardappels, in de schil 3 tenen knoflook, in de schil 2 uien, in parten 2 takjes verse rozema¬rijn 10 zwarte olijven Verwarm de oven op 180 graden. Borstel de aardappels goed schoon onder koud stromend water en verdeel ze in kwarten of plakken. Deel de kip op in vier stukken en maak goed schoon. Wrijf de delen in met peper, zout en paprikapoeder. Bak ze kort aan in een koekenpan met hete olie, net lang genoeg om een mooi bruin korstje te krijgen. Vet een braadslee in en leg de kwarten aardappel erin, met hier en daar een hele teen knoflook. Leg de kip erop en bedruppel met citroensap. Laat in 45 min tot 1 uur garen, en keer regelmatig. Voeg een kwartier voor het eind de uien en de rozemarijn toe. Leg vlak voor het serveren de olijven erbij en bestrooi met grof zeezout. Lekker met een lichte rode wijn.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Gebraden kip
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING