ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Groentesoep met ballen
Groentesoep met ballen
2 liter bouillon, zelf getrokken of van een pot geconcentreerde rundvleesbouillon
1 ui
1 teen knoflook
halve dikke prei
halve winter¬wortel
kwart selderijknol
kwart witte kool
halve rode paprika
halve bos peterselie
2 tomaten
2 nestjes vermicelli
250 gram gehakt (half-om-half)
1 tl Italiaanse kruiden
zeezout en peper
geraspte nootmuskaat
1 el (balsamico)azijn
Verhit bouillon in een grote pan. Neem het vlees eruit en bewaar. Was de ui, prik in
met een mesje en doe met schil (geeft kleur) bij de bouillon. Voeg ongepelde,
ingeprikte knoflookteen toe. Maak de wortel schoon en doe bij de bouillon. Haal de
donkere bladeren van de prei en voeg met de afgespoelde schillen van de
selderijknol en de stelen van de peterselie toe. Houd de bouillon ca een uur net
onder het kookpunt. Was de resterende groente en snij klein. Kruid gehakt met
Italiaanse kruiden, peper, zout en nootmuskaat en draai er bal¬letjes van. Verwijder
met een schuimspaan alle 'groenteafval', ui en knoflook. Breng de bouillon aan de
kook, voeg de gesneden groente toe. Voeg na ca 20 min de gehaktballetjes, stukjes
vlees en vermicelli toe. Laat in ca 15 min gaar worden. Roer af en toe. Proef en
breng op smaak met zout, peper en een scheutje azijn voor een frisse smaak. Hak
de peterselie en voeg 5 min voor het einde van de kooktijd toe.