NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Ham met lente groenten
GEGRILDE HAM MET VOORJAARSGROENTE ca 150 gram gegrilde ham per persoon 100 gram peultjes 100 gram dunne sperziebonen 100 gram doperwten (liefst zelfgedopt) 100 gram bospeen 4 stengels bleekselderij 1 sjalotje, gesnipperd 60 gram boter peper en zout 1 takje verse dragon scheutje rode port (optie) Verwarm de oven voor op 180 graden. Dop de doperwten, maak de overige groente schoon en snij in stukjes van ca 4 cm. Breng in een grote pan met water en zout aan de kook. Blancheer de groentes per soort kort in het kokende water, doe over in een vergiet en spoel ze goed af met koud water. Zo blijven ze knapperig en fris. Leg plakken ham in een wijde ovenschaal, giet er een lepeltje kookvocht over. Leg er een paar klontjes boter op. Laat 5 min warm worden in de oven. Smelt boter in een pan, fruit sjalotje. Voeg groente toe en verwarm zachtjes. Voeg eventueel een scheutje port toe en laat meewarmen. Voeg blaadjes dragon toe en kruid met peper en zout. Serveer met gekookte nieuwe aardappeltjes en een lichte rode cötes du rhöne. Tip: ook erg lekker met lamsham!
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Ham met lente groenten
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING