NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
HAZELNOOTBOTER
HAZELNOOTBOTER 125 gram gezouten roomboter 125 gram hazelnoten 2 tl citroen¬sap Halve tl cayennepeper extra: plasticfolie Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze fijn in de keukenmachine. Laat de roomboter zacht worden en roer romig. Meng citroensap, noten en cayennepeper er goed doorheen. Vorm een worst van de boter en verpak die strak in plasticfolie. Uiteinden indraaien in tegengestelde richting. Laat opstijven in de koelkast en bewaar tot gebruik. Snij in plakjes en verwijder folie zorgvuldig. Lekker bij gegrilde kip of gebakken forel. Of met gestoomde najaars¬groente, zoals spruitjes, pompoen, broccoli, rode bietjes, winterwor¬telstukjes of schorseneren.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
HAZELNOOTBOTER
SELDERIJKOEKJES Bijgerecht, voor 12 tot 16 koekjes: halve selderijknol zout en versgemalen peper 2 tl kerrie 1 ei 3 el bloem olie om in to bakken Schil de selderijknol en rasp hem op de grove rasp. Laat een half uurtje uitlekken in een zeef. Meng met losgeklopt ei, peper en flink wat zout. Bestrooi met bloem en vermeng nogmaals goed. Verhit zo veel olie in een grote koekenpan, dat de hele bodem bedekt is. Schep met een vork zes kleine bergjes van het selderijmengsel in de pan. Druk ze een beetje plat, maar zorg dat ze elkaar niet raken. Bak de koekjes op een rustig vuur tot de randjes bruin worden. Keer ze met een spatel en bak zo ook de andere kant. Serveer ze direct of laat ze afkoelen op een bakplaat en verhit ze vlak voor gebruik 5 min in een hete oven. Heerlijk als hartig (vegetarisch) bijgerechtje bij winterse gerechten zoals boerenkool, hutspot en erwtensoep. Of bij een krachtige stoofschotel, bijvoorbeeld hazenpeper.
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING