NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Hutspot
HUTSPOT 1 kilo kruimig kokende aardappels, geschild halve selderijknol, in blokjes 3 winterwortels, in stukjes (ca 500 gram) 3 grote uien, in grove partjes liter runderbouillon van twee blokjes, warm klont roomboter peper en zout Doe geschilde en in stukken gesneden aardappel en knolselderij in de bouillon. De aardappels moeten net niet onder staan, voeg zo nodig wat water toe. Laat weer aan de kook komen. Leg geschilde en in kleine stukjes gesneden winterwortel en uipartjes erbovenop. Laat op een rustig vuur met deksel op de pan in ca 20 min gaarkoken. Giet af, vang de bouillon met kookvocht op. Stamp met ouderwetse stamper door elkaar. Giet er steeds wat kookvocht bij. Roer goed door, maak niet te nat. De hutspot is goed als je een smeuïge massa hebt en nog stukjes wortel ziet. Roer er een klont roomboter door. Breng op smaak met zout en flink wat peper. Geef er mosterd bij. Heerlijk met een bal gehakt. Tip: maak je jus aan met kookvocht in plaats van water. Kliekje over? Lekker morgen opbakken en op brood eten.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Hutspot
SELDERIJKOEKJES Bijgerecht, voor 12 tot 16 koekjes: halve selderijknol zout en versgemalen peper 2 tl kerrie 1 ei 3 el bloem olie om in to bakken Schil de selderijknol en rasp hem op de grove rasp. Laat een half uurtje uitlekken in een zeef. Meng met losgeklopt ei, peper en flink wat zout. Bestrooi met bloem en vermeng nogmaals goed. Verhit zo veel olie in een grote koekenpan, dat de hele bodem bedekt is. Schep met een vork zes kleine bergjes van het selderijmengsel in de pan. Druk ze een beetje plat, maar zorg dat ze elkaar niet raken. Bak de koekjes op een rustig vuur tot de randjes bruin worden. Keer ze met een spatel en bak zo ook de andere kant. Serveer ze direct of laat ze afkoelen op een bakplaat en verhit ze vlak voor gebruik 5 min in een hete oven. Heerlijk als hartig (vegetarisch) bijgerechtje bij winterse gerechten zoals boerenkool, hutspot en erwtensoep. Of bij een krachtige stoofschotel, bijvoorbeeld hazenpeper.
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING