ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
JAM MAKEN
ZELF JAM MAKEN
Basisrecept voor 2 potten:
500 gram schoongemaakt fruit
1 el citroensap
500 gram geleisuiker*
2 brandschone jampotten (uitgekookt)
Snij het fruit zo nodig in kleine stukjes. Doe in een grote pan, bespren-kel met
citroensap en roer de geleisuiker erdoor. Breng op een matig vuur al roerend aan de
kook. De massa moet flink bubbelen en door het roeren niet meer van de kook
raken. Laat 4 min doorkoken. Niet langer, zo houd je de smaak van het verse fruit
het best vast. Haal de pan van het vuur en laat de massa tot rust komen. Zit er
schuim op, schep dat er dan af. Zet de potten op een dubbelgevouwen theedoek en
schep ze tot de rand vol met jam. (Gebruik je alleen de kooksappen en zeef je het
vruchtvlees eruit, dan is er sprake van gelei.)
Schroef de eveneens brandschone deksels goed vast en zet de potten op hun kop.
Zet ze na 10 min weer rechtop en laat verder afkoelen.
"Iedere supermarkt verkoopt geleisuiker.
Niet vervangen door gewone suiker, dat bindt niet voldoende.