NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Ketchup
TOMATENKETCHUP Dit heb je nodig voor ca 1 liter: 1 kilo rijpe tomaten 2 middelgrote uien, gesnipperd 1 el olijfolie 1 el zout 3 tl vers gemalen zwarte peper 1 kaneelstokje 1 tl cayennepeper 50 gram suiker 150 ml azijn Ontvel de tomaten: kerf het vel in aan de onderkant, dompel 10 tellen in kokend water en laat schrikken in koud water. Trek met een klein scherp mesje de velletjes eraf. Snij in kwarten, verwijder pitjes. Laat de olijfolie heet worden in een pan (geen aluminium, die slaat zwart uit) en fruit de uisnippers tot ze glazig zien. Voeg de tomaten toe. Kook ze in ca 30 min in eigen vocht zachtjes gaar. Roer regelmatig met houten lepel om aanbranden te voorkomen. Pureer het tomatenmengsel met de staafmixer of druk het door een kunststof zeef. Voeg kaneelstokje toe. Laat pruttelen tot de moes zo dik is als appelmoes. Voeg zout, peper, kruiden en suiker met azijn toe. Laat nog ca 10 min doorkeken tot een egale saus ontstaat. Verwijder kaneelstokje. Giet de hete ketchup door een trechter in een (met sodawater schoongemaakte en warm nagespoelde) fles met wijde opening en sluit het deksel. Laat afkoelen. In de koelkast is hij ca een maand houdbaar.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Ketchup
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING