ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Ketchup
TOMATENKETCHUP
Dit heb je nodig voor ca 1 liter:
1 kilo rijpe tomaten
2 middelgrote uien, gesnipperd
1 el olijfolie
1 el zout
3 tl vers gemalen zwarte peper
1 kaneelstokje
1 tl cayennepeper
50 gram suiker
150 ml azijn
Ontvel de tomaten: kerf het vel in aan de onderkant, dompel 10 tellen in kokend
water en laat schrikken in koud water. Trek met een klein scherp mesje de velletjes
eraf. Snij in kwarten, verwijder pitjes. Laat de olijfolie heet worden in een pan (geen
aluminium, die slaat zwart uit) en fruit de uisnippers tot ze glazig zien. Voeg de
tomaten toe. Kook ze in ca 30 min in eigen vocht zachtjes gaar. Roer regelmatig met
houten lepel om aanbranden te voorkomen. Pureer het tomatenmengsel met de
staafmixer of druk het door een kunststof zeef. Voeg kaneelstokje toe. Laat pruttelen
tot de moes zo dik is als appelmoes. Voeg zout, peper, kruiden en suiker met azijn
toe. Laat nog ca 10 min doorkeken tot een egale saus ontstaat. Verwijder
kaneelstokje. Giet de hete ketchup door een trechter in een (met sodawater
schoongemaakte en warm nagespoelde) fles met wijde opening en sluit het deksel.
Laat afkoelen. In de koelkast is hij ca een maand houdbaar.