ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Kipfilet met couscous en paprika
KIPFILET MET COUSCOUS EN PAPRIKA
1 forse (biologische) boerderijkip
peper
zout
zoet paprika¬poeder
snufje kaneel
1 eiwit
1 uitje, grof gesneden
2 el boter
1 rode en 1 gele paprika, in reepjes
verse tijm
half glas witte wijn
200 gram couscous
Snijd de twee borstfilets van de kip, verwijder vel en vet. De rest van de kip is voor
morgen, bewaar in de koelkast. Kruid de filets met peper, zout, paprikapoeder en
kaneel. Klop een eiwit los in een diep bord en strooi een handje couscous op een
ander bord. Haal de filets eerst door het eiwit en daarna door de couscous. Bak de
kipfilets rustig in een koekenpan met hete boter in ca 20 min mooi bruin. Bak
intussen ui en paprikareepjes tot ze zacht zijn. Bestrooi met tijm. Kook de rest van
de couscous zoals op het pak staat aangegeven. Neem de filets uit de pan en houd
ze warm. Voeg een restje witte wijn bij het bakvet en roer de aanbaksels los. Laat
even inkoken. Leg de kipfilets op borden, schep er wat paprika en couscous naast
en wat saus omheen. Een sinaasappelsalade met zwarte olijven en ringen rode ui
smaakt er fantastisch bij.