STAP 1 -
Knoflook, ui en peterselie schoonmaken.
En fijn malen in cutter, keukenmachine of met
staafmixer.
Door de mayonaise roeren, ik vind voor
knoflook saus Zaanse de lekkerste, is ook
lekker dik.
Op smaak brengen met zout.
Overijverige personen kunnen het hakken ook
met de hand doen, lekker grof.
STAP 2 -
Je hoeft natuurlijk geen mayonaise te gebruiken,
kan ook met fritessaus (vies) of veel gezonder
met kwark, yoghurt en ongezonder m et zure
room of creme fraiche.
dan nog voor de smeuigheid zou ik er een dot
mayonaise door doen.
Kan natuurlijk ook met gepofte knoflook, wordt
het minder scherp al zou ik dan wel een vers
teentje er extra doorheen doen.
maar eigenlijk gaan we dan de Aiolie kant op in
plaats van knoflooksaus
Knoflooksaus
Lekker zelf maken
Knoflooksaus
DIFFICULTY:
Knoflooksaus
Knoflook
ui
augurk
mayonaise
zout
peterselie
of
knoflook
yoghurt of kwark of zure room
peterselie
peper en zout