NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
GRIEKSE KOOLROLLETJES MET LAMSGEHAKT
GRIEKSE KOOLROLLETJES MET LAMSGEHAKT Voor 4 personen: 8 mooie buitenste groene koolbladeren 400 gram lamsgehakt (of half-om-half) 2 oude boterhammen 1 uitje, gesnipperd rood pepertje, ragfijn gesneden 1 teen knoflook, fijngesneden 1 el oregano 1 el korianderzaad, fijngemalen peper en zout olijfolie 1 blik tomatenstukjes 1 ui, grof gesneden 1 citroen Kook de koolbladeren in water met zout tot ze zacht zijn (ca 5 min). Neem uit de pan, spoel of met koud water. Snij harde nerven eruit. Week boterhammen in melk en knijp uit. Vermeng met gehakt, uisnippers, pepertje, knoflook, koriander en oregano. Verdeel in achten. Leg koolblad plat op werkblad, vorm rolletje gehakt, rol stukje in blad, vouw zijkanten erover en rol verder. Maak zo alle rolletjes. Leg ze naast elkaar in een met olijfolie ingevette hapjespan, overgiet met kokend water tot ze half onder staan. Stort tomatenstukjes en ui erover, kruid met peper en zout. Laat op laag vuurtje ca 40 min sudderen tot gehakt gaar is. Serveer met partjes citroen. Lekker met rijst of Turks brood waarmee je de saus kunt opdeppen. Tip: zet tijdens het koken een bord op de rolletjes, dan behouden ze hun vorm.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
GRIEKSE KOOLROLLETJES MET LAMSGEHAKT
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING