ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Ouderwetse kropsla
KROPSLA MET RESTEN VAN ANDERE GROENTE EN EEN SAUS VAN
HARDGEKOOKTE EIEREN
2 kroppen sla
overgebleven doperwtjes, capucijners, slabonen of worteltjes
Saus:
2 hardgekookte eieren
peper en zout
mosterd
2 el slaolie
3 el azijn
1 el sojasaus
Wrijf de harde eieren met een vork fijn en vermeng ze
met peper, zout en mosterd. Roer er dan de olie door, daarna de soja en den azijn,
des verkiezende ook een theelepeltje uiensap. Maak de kropsla schoon, wasch ze
eenige malen en sla ze flink droog uit. Vermeng ze in den slabak met de andere
groenteresten en met de saus.
Kanttekening anno 2010: 3 eetlepels azijn is misschien wat veel van het goede.
Begin eens met 2, proef en voeg 'desverkiezende' meer toe als je de saus zuurder
wilt..