ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
KRUIDENBOTERROL
KRUIDENBOTERROL
10 gram gehakte platte peterselie
10 gram gehakte verse andere kruiden
1 kleine teen knoflook, fijngehakt
150 gram roomboter, zacht geroerd
halve el vers citroensap
zeezout en versgemalen peper
extra: plasticfolie
Hak de groene kruiden ragfijn met de hand of in de keukenmachine. Roer de
knoflook en het citroensap erdoor. Meng dit met een houten lepel door de boter.
Proef en breng op smaak met peper en zout. Leg een stuk plasticfolie van 30 bij 40
cm op je werkblad. Vorm van de boter in de lengterichting een worst met een
doorsnee van 4 cm. Rol in plastic, draai uiteinden in tegengestelde richtingen, zodat
een stevige worst ontstaat. Laat opstijven in de koelkast. Nu kun je er mooi schijven
van snijden.
Bewaartip: In de vriezer blijft deze kruidenboter ca 2 maanden goed.
Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.