NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Gelei en moes van kweepeer
Gelei en moes van Kweepeer Voor ca een halve liter gelei: 2 grote kweeperen (ca. 600 gram) 1 citroen 3 dl water 600 gram suiker Was kweeperen, wrijf het dons eraf (schillen hoeft niet). Snij ze met een flink keukenmes in kwarten. Verwijder klokhuizen en lelijke plekjes en doe in een ruime pan met water. Breng alles aan de kook ook de klokhuizen, dan trekken de smaken en de pectine (de geleren de stof) in het kookwater. Schaaf met een dunschiller de schil van een halve citroen en voeg toe. Vis gekookte kweeperen eruit, snij in kleine stukjes. Giet er citroensap over tegen verkleuren. Meng suiker erdoor. Zeef kookwater en voeg toe aan de kweepeerstukjes. Kook ze nog eens 45 min op een klein vuurtje botergaar. Zet met soda uitgekookte weckpotjes klaar op een gevouwen theedoek. Zeef de massa, vang het kookvocht op. Deze rozerode gelei wordt pas stevig als hij afkoelt. Check door een paar druppels op een koud bord te laten vallen. Te dun? Laat even doorkoken, voeg nog wat suiker toe. Schenk kookvocht in potten, sluit deksels en zet op z'n kop. Draai na 10 min weer terug. Laat gelei afkoelen. Stort het achtergebleven vruchtvlees in een Schaal en roer met houten lepel tot kweeperenmoes.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Gelei en moes van kweepeer
Gelei en moes van Kweepeer Voor ca een halve liter gelei: 2 grote kweeperen (ca. 600 gram) 1 citroen 3 dl water 600 gram suiker Was kweeperen, wrijf het dons eraf (schillen hoeft niet). Snij ze met een flink keukenmes in kwarten. Verwijder klokhuizen en lelijke plekjes en doe in een ruime pan met water. Breng alles aan de kook ook de klokhuizen, dan trekken de smaken en de pectine (de geleren de stof) in het kookwater. Schaaf met een dunschiller de schil van een halve citroen en voeg toe. Vis gekookte kweeperen eruit, snij in kleine stukjes. Giet er citroensap over tegen verkleuren. Meng suiker erdoor. Zeef kookwater en voeg toe aan de kweepeerstukjes. Kook ze nog eens 45 min op een klein vuurtje botergaar. Zet met soda uitgekookte weckpotjes klaar op een gevouwen theedoek. Zeef de massa, vang het kookvocht op. Deze rozerode gelei wordt pas stevig als hij afkoelt. Check door een paar druppels op een koud bord te laten vallen. Te dun? Laat even doorkoken, voeg nog wat suiker toe. Schenk kookvocht in potten, sluit deksels en zet op z'n kop. Draai na 10 min weer terug. Laat gelei afkoelen. Stort het achtergebleven vruchtvlees in een Schaal en roer met houten lepel tot kweeperenmoes.
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING