NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
LINZENSCHOTEL
LINZENSCHOTEL Voor 4 personen: 300 gram rode linzen 2 el olie 1 grote ui, gesnipperd 1 rood pepertje, ragfijn gesneden 2 tenen knoflook, fijngehaktj 1 el kerrie 1 kleine winterwortel, in blokjes Halve selderijknol, in kleine blokjes 100 gram spitskool, in reepjes 1 liter groente¬bouillon 1 laurierblad 4 A 5 kruidnagels versgemalen peper en zout 1 el vers citroensap 2 takjes koriander, grof gehakt 4 el Turkse yoghurt Verhit de olie in een grote pan of wok. Fruit hierin de rode peper en de ui tot hij glazig ziet. Voeg knoflook en kerrie toe en bak 1 min mee. Voeg de winterwortel en de knolselderij toe, roerbak 5 min. Voeg kool, groentebouillon, linzen, laurier en kruidnagel toe en laat minimaal 30 min zachtjes pruttelen tot de linzen helemaal kapot¬gekookt zijn. Proef en breng op smaak met peper, zout en citroen¬sap. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels. Roer de koriander erdoor en serveer in diepe kommen. Lekker met een dikke klodder Turkse of Griekse yoghurt in het midden. serveer met naan (plat Indiaas brood) of Turks brood. Van een nachtje in de koelkast wordt deze linzenschotel alleen maar lekkerder.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
LINZENSCHOTEL
LINZENSCHOTEL Voor 4 personen: 300 gram rode linzen 2 el olie 1 grote ui, gesnipperd 1 rood pepertje, ragfijn gesneden 2 tenen knoflook, fijngehaktj 1 el kerrie 1 kleine winterwortel, in blokjes Halve selderijknol, in kleine blokjes 100 gram spitskool, in reepjes 1 liter groente¬bouillon 1 laurierblad 4 A 5 kruidnagels versgemalen peper en zout 1 el vers citroensap 2 takjes koriander, grof gehakt 4 el Turkse yoghurt Verhit de olie in een grote pan of wok. Fruit hierin de rode peper en de ui tot hij glazig ziet. Voeg knoflook en kerrie toe en bak 1 min mee. Voeg de winterwortel en de knolselderij toe, roerbak 5 min. Voeg kool, groentebouillon, linzen, laurier en kruidnagel toe en laat minimaal 30 min zachtjes pruttelen tot de linzen helemaal kapot¬gekookt zijn. Proef en breng op smaak met peper, zout en citroen¬sap. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels. Roer de koriander erdoor en serveer in diepe kommen. Lekker met een dikke klodder Turkse of Griekse yoghurt in het midden. serveer met naan (plat Indiaas brood) of Turks brood. Van een nachtje in de koelkast wordt deze linzenschotel alleen maar lekkerder.
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING