NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Aardappel salade
AARDAPPELSALADE VAN MALTA 750 gram nieuwe aardappelen (Malta) 30 gram rookspek, in piepkleine blokjes 3 lente-uitjes halve bos verse bieslook 3 el mayonaise (of yogonaise) 1 el wittewijnazijn peper en zout Schil aardappelen, snij in dobbelsteentjes van ca 1/4 cm. Zet een ruime pan met water op het vuur. Laat aan de kook komen, voeg zout toe. Kook hierin de blokjes aardappel gaar in ca 8 min. Laat uitwasemen in een vergiet. Spoel niet af, want anders verliezen ze hun bindend vermogen! Bak spekblokjes bruin in droge koekenpan, laat iets afkoelen. Snipper lente-ui en bieslook, meng in een wijde kom met mayonaise, wijnazijn, peper en zout. Roer de warme aardap¬pelblokjes erdoor. Schep ook de spekblokjes erdoor en laat helemaal afkoelen. Heerlijk met braadworst, of dikke plakken grilham of bij de barbecue. Drink er een frisse witte sauvignon blanc bij of een fris biertje, Weizen bijvoorbeeld. Tip: hoe langer de smaken kunnen intrekken, hoe lekkerder de salade. Wil je hem pittiger? Voeg gesnipperde rode ui of sjalot toe.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Aardappel salade
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING