ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Aardappel salade
AARDAPPELSALADE VAN MALTA
750 gram nieuwe aardappelen (Malta)
30 gram rookspek, in piepkleine blokjes
3 lente-uitjes
halve bos verse bieslook
3 el mayonaise (of yogonaise)
1 el wittewijnazijn
peper en zout
Schil aardappelen, snij in dobbelsteentjes van ca 1/4 cm. Zet een ruime pan met
water op het vuur. Laat aan de kook komen, voeg zout toe. Kook hierin de blokjes
aardappel gaar in ca 8 min. Laat uitwasemen in een vergiet. Spoel niet af, want
anders verliezen ze hun bindend vermogen! Bak spekblokjes bruin in droge
koekenpan, laat iets afkoelen. Snipper lente-ui en bieslook, meng in een wijde kom
met mayonaise, wijnazijn, peper en zout. Roer de warme aardap¬pelblokjes erdoor.
Schep ook de spekblokjes erdoor en laat helemaal afkoelen. Heerlijk met
braadworst, of dikke plakken grilham of bij de barbecue. Drink er een frisse witte
sauvignon blanc bij of een fris biertje, Weizen bijvoorbeeld.
Tip: hoe langer de smaken kunnen intrekken, hoe lekkerder de salade. Wil je hem
pittiger? Voeg gesnipperde rode ui of sjalot toe.