NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
POMPOENSOEP
POMPOENSOEP Voor 4 tot 6 personen: Halve pompoen (ca 2 kilo) 1 grote ui 1 teen knoflook stukje verse gember(formaat duimkootje) half roodpepertje 2 stengelsbleeksel¬derij 1 el kerrie 1 liter groente- of kippenbouillon (van 2 blokjes) peper en zout bosje dille 125 ml zure room extra: staafmixer Verwijder pitten en draden uit het hart van de pompoen. Snij in 4 parten en snij die dwars door de helft. Kook de stukken in water met zout in ca 20 min zacht. Laat even afkoelen en snij de schil eraf. Snij selderijstengels in stukjes. Snipper ui, snij rode peper in lengte door, pel knoflook en snij in vieren, schil gember en snij fijn. Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit ui, rode peper en gember. Voeg knoflook toe als uisnippers glazig zien. Roer kerrie erdoor en warm nog even goed door. Voeg pompoenvlees en bleekselderij toe. Schenk bouillon erbij en laat 2 uur rustig pruttelen. Verwijder pepertje. Pureer soep met staafmixer. Hak dille en roer erdoor. Serveer hete soep met stukjes stokbrood met geitenkaas, die even onder de grill zijn gegratineerd.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
POMPOENSOEP
POMPOENSOEP Voor 4 tot 6 personen: Halve pompoen (ca 2 kilo) 1 grote ui 1 teen knoflook stukje verse gember(formaat duimkootje) half roodpepertje 2 stengelsbleeksel¬derij 1 el kerrie 1 liter groente- of kippenbouillon (van 2 blokjes) peper en zout bosje dille 125 ml zure room extra: staafmixer Verwijder pitten en draden uit het hart van de pompoen. Snij in 4 parten en snij die dwars door de helft. Kook de stukken in water met zout in ca 20 min zacht. Laat even afkoelen en snij de schil eraf. Snij selderijstengels in stukjes. Snipper ui, snij rode peper in lengte door, pel knoflook en snij in vieren, schil gember en snij fijn. Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit ui, rode peper en gember. Voeg knoflook toe als uisnippers glazig zien. Roer kerrie erdoor en warm nog even goed door. Voeg pompoenvlees en bleekselderij toe. Schenk bouillon erbij en laat 2 uur rustig pruttelen. Verwijder pepertje. Pureer soep met staafmixer. Hak dille en roer erdoor. Serveer hete soep met stukjes stokbrood met geitenkaas, die even onder de grill zijn gegratineerd.
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING