ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e:
yourname@yourdomain
f: 01234 000001
POMPOENSOEP
POMPOENSOEP
Voor 4 tot 6 personen:
Halve pompoen (ca 2 kilo)
1 grote ui
1 teen knoflook
stukje verse gember(formaat duimkootje)
half roodpepertje
2 stengelsbleeksel¬derij
1 el kerrie
1 liter groente- of kippenbouillon (van 2 blokjes)
peper en zout
bosje dille
125 ml zure room
extra: staafmixer
Verwijder pitten en draden uit het hart van de pompoen. Snij in 4 parten en snij die
dwars door de helft. Kook de stukken in water met zout in ca 20 min zacht. Laat
even afkoelen en snij de schil eraf. Snij selderijstengels in stukjes. Snipper ui, snij
rode peper in lengte door, pel knoflook en snij in vieren, schil gember en snij fijn.
Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit ui, rode peper en gember. Voeg knoflook
toe als uisnippers glazig zien. Roer kerrie erdoor en warm nog even goed door.
Voeg pompoenvlees en bleekselderij toe. Schenk bouillon erbij en laat 2 uur rustig
pruttelen. Verwijder pepertje. Pureer soep met staafmixer. Hak dille en roer erdoor.
Serveer hete soep met stukjes stokbrood met geitenkaas, die even onder de grill zijn
gegratineerd.