ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Rijstpudding
RIZ AU LAIT
100 gram restje gekookte plakrijst
750 ml volle melk
1 zakje vanillesuiker
3 el kristalsuiker
2 stukjes citroenschil van ca 5 cm
extra kristalsuiker voor het bruine laagje
Verwarm oven op 150 graden. Breng de melk in een ruime pan op een middelhoog
vuur aan de kook. Voeg suiker, vanillesuiker en citroenschil toe. Meng de rijst door
de melk en laat rustig inkoken tot de melk dik wordt (10 tot 15 min) Blijf regelmatig
roeren met een houten lepel. Verwijder citroenschil. Stort de rijstmassa in een met
boter ingevette ondiepe ovenschaal en zet hem ca 30 min in de oven. Neem de
schaal uit de oven, strooi er kristalsuiker over en zet de schaal even (hooguit 2 min)
onder de hete grill zodat hij een mooi goudbruin laagje krijgt. Laat minimaal een uur
afkoelen en serveer lauw. Heerlijk met een compote van abrikozen of mandarijntjes,
en een glaasje dessertwijn.
Tip: Geen kliekje rijst in huis, maar wel veel trek in deze rijstpud-ding? Kook 100
gram dessertrijst in 850 ml melk.