NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Rijstpudding
RIZ AU LAIT 100 gram restje gekookte plakrijst 750 ml volle melk 1 zakje vanillesuiker 3 el kristalsuiker 2 stukjes citroenschil van ca 5 cm extra kristalsuiker voor het bruine laagje Verwarm oven op 150 graden. Breng de melk in een ruime pan op een middelhoog vuur aan de kook. Voeg suiker, vanillesuiker en citroenschil toe. Meng de rijst door de melk en laat rustig inkoken tot de melk dik wordt (10 tot 15 min) Blijf regelmatig roeren met een houten lepel. Verwijder citroenschil. Stort de rijstmassa in een met boter ingevette ondiepe ovenschaal en zet hem ca 30 min in de oven. Neem de schaal uit de oven, strooi er kristalsuiker over en zet de schaal even (hooguit 2 min) onder de hete grill zodat hij een mooi goudbruin laagje krijgt. Laat minimaal een uur afkoelen en serveer lauw. Heerlijk met een compote van abrikozen of mandarijntjes, en een glaasje dessertwijn. Tip: Geen kliekje rijst in huis, maar wel veel trek in deze rijstpud-ding? Kook 100 gram dessertrijst in 850 ml melk.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Rijstpudding
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING