ADRES
  Adresregel 1
  Stad /CityCounty/State
 
 
 
  CONTACT
  e: 
  yourname@yourdomain
  f: 01234 000001
 
 
 
  SELDERIJKOEKJES
 
 
  SELDERIJKOEKJES
  Bijgerecht, voor 12 tot 16 koekjes:
  halve selderijknol 
  zout en versgemalen peper 
  2 tl kerrie 
  1 ei 
  3 el bloem 
  olie om in to bakken
  Schil de selderijknol en rasp hem op de grove rasp. Laat een half uurtje uitlekken in 
  een zeef. Meng met losgeklopt ei, peper en flink wat zout. Bestrooi met bloem en 
  vermeng nogmaals goed. Verhit zo veel olie in een grote koekenpan, dat de hele 
  bodem bedekt is. Schep met een vork zes kleine bergjes van het selderijmengsel in 
  de pan. Druk ze een beetje plat, maar zorg dat ze elkaar niet raken. Bak de koekjes 
  op een rustig vuur tot de randjes bruin worden. Keer ze met een spatel en bak zo 
  ook de andere kant. Serveer ze direct of laat ze afkoelen op een bakplaat en verhit 
  ze vlak voor gebruik 5 min in een hete oven. Heerlijk als hartig (vegetarisch) 
  bijgerechtje bij winterse gerechten zoals boerenkool, hutspot en erwtensoep. Of bij 
  een krachtige stoofschotel, bijvoorbeeld hazenpeper.