NAVIGATION
ADRES www.KookTon.nl Hoorn Nederland
Shoarma rol
DIFFICULTY:

Flensjes

250 ml melk 100 bloem 1 ei mespunt zout 30 ml olie

Kipshoarma

1 pnd kipfilet of kipdij klein gesnipperd uitje kleine rode puntpaprika shoarma kruiden
Shoarma rol Gewoon een gepaneerde rol van een flensje en in dit geval kipshoarma.

Paneren

BEP: Bloem Eiwit (ei) Paneermeel
NAVIGATION

STAP 1 -

De kip snijden tot dunne reepjes en marineren in de shaorma kruiden met een beetje olie. Er zijn diverse soorten shoarma kruiden, ik neem graag bij de toko de shoarma kruiden, een bakje zonder en 1 met zout en die meng ik dan met elkaar. Snipper het uitje en snijde puntpaprika na het schoonmaken tot kleine blokjes. Maak het flensjes beslag, alles door elkaar roeren en dan de staafmixer erdoor om de klontjes weg te werken en dan laten rusten.

STAP 2 -

In een koekepan de ui en paprika fruiten, niet bakken. Als ze glazig zijn uit de pan halen en dan de kip bakken voor een paar minuten. Vuur uitzetten, uitjesen paprika toevoegen en af laten koelen. Flensjes bakken, op rustig vuur, het hoeft niet te kleuren, alleen maar gaar te worden. Laat ze af koelen.

STAP 3 -

Op een flensje wat shoarma leggen, op de onderste lijn van een denkbeeldig vierkant. doe de onderste ronding van het flensje eroverheen en druk strak tot een rolletje. Rol het tot onder het midden van het flensje en vouw de linker en rechterkant naar binnen. Het bovenkantje insmeren met ei en de rol dicht rollen naar boven. Dan paneren door ze door de bloem te halen, dan door het eiwit of ei en dan door de paneermeel. Bakken op 170 graden in het frituur.
Shoarma rol Gewoon een gepaneerde rol van een flensje en in dit geval kipshoarma.
Shoarma rol
DIFFICULTY:

Flensjes

250 ml melk 100 bloem 1 ei mespunt zout 30 ml olie

Kipshoarma

1 pnd kipfilet of kipdij klein gesnipperd uitje kleine rode puntpaprika shoarma kruiden
KookTon.nl
KookTon.nl