ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
TOMATENRISOTTO MET GEHAKT
TOMATENRISOTTO MET GEHAKT
400 gram rundergehakt
olijfolie
150 gram ui, gesnipperd
1 pak risottorijst (400 gram)
klein blikje tomatenpuree (70 gram)
4 grote vleestomaten
2 runderbouillonblokjes
peper en zout
1 bosje peterselie, fijngehakt
Zet een pan met brede bodem, bijvoorbeeld een hapjespan, op hoog vuur met een
flinke scheut olijfolie erin. Fruit de uisnippers ca 2 min. Voeg gehakt toe, bestrooi
met zout en bak in ca 5 min rul. Kook in een andere pan 1 liter water en verkruimel
hierin de bouillonblokjes. Voeg aan het gehakt de ongekookte rijst toe, laat de
korrels glazig worden. Meng tomatenpuree met een half kopje water, roer dit door
het rijst-gehaktmengsel en laat een minuutje doorwarmen. Giet een grote
soepopscheplepel hete bouillon erbij, roer even en wacht tot de rijst het vocht heeft
opgenomen. Herhaal dit regelmatig tot de rijst na ca 20 min beetgaar is. Ontvel
intussen de tomaten (vel inkerven en 15 seconden onderdompelen in kokend water).
Ontpit en snij in blokjes. Roer de blokjes vlak voor je aan tafel gaat door de rijst. Ze
moeten wel warm maar niet gaar worden, dan blijven ze lekker fris. Roer voorzichtig,
proef en breng op smaak met versgemalen peper. Strooi tot slot flink wat peterselie
erover.