NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
TOMATENRISOTTO MET GEHAKT
TOMATENRISOTTO MET GEHAKT 400 gram rundergehakt olijfolie 150 gram ui, gesnipperd 1 pak risottorijst (400 gram) klein blikje tomatenpuree (70 gram) 4 grote vleestomaten 2 runderbouillonblokjes peper en zout 1 bosje peterselie, fijngehakt Zet een pan met brede bodem, bijvoorbeeld een hapjespan, op hoog vuur met een flinke scheut olijfolie erin. Fruit de uisnippers ca 2 min. Voeg gehakt toe, bestrooi met zout en bak in ca 5 min rul. Kook in een andere pan 1 liter water en verkruimel hierin de bouillonblokjes. Voeg aan het gehakt de ongekookte rijst toe, laat de korrels glazig worden. Meng tomatenpuree met een half kopje water, roer dit door het rijst-gehaktmengsel en laat een minuutje doorwarmen. Giet een grote soepopscheplepel hete bouillon erbij, roer even en wacht tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Herhaal dit regelmatig tot de rijst na ca 20 min beetgaar is. Ontvel intussen de tomaten (vel inkerven en 15 seconden onderdompelen in kokend water). Ontpit en snij in blokjes. Roer de blokjes vlak voor je aan tafel gaat door de rijst. Ze moeten wel warm maar niet gaar worden, dan blijven ze lekker fris. Roer voorzichtig, proef en breng op smaak met versgemalen peper. Strooi tot slot flink wat peterselie erover.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
TOMATENRISOTTO MET GEHAKT
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING