NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Spaanse tortilla
TORTILLA ESPANOLA 4 a 5 eieren 1 ui, in partjes 400 gram aardappels (vastkokend) rode paprika 4 el olijfolie 1 tl cayennepeper 8 plakjes chorizo zout Schil de aardappels en snij ze in euro-dunne plakjes. Bak ze in een koekenpan met olijfolie op een rustig vuur ca 10 min. Voeg ui toe aan aardappels. Verwijder zaadlijsten uit paprika, snij in reepjes en voeg toe. Bak tot de uien zacht zijn, maar laat ze niet bruin worden. Kluts in een ruime schaal eieren met een eetlepel water. Voeg cayennepeper en zout toe en schenk uit over het aardappel-uimengsel. Druk plakjes chorizo erin. Bak de omelet op een niet te hoog vuur tot hij bijna niet meer vochtig is van boven. Laat hem dan op een groot, vochtig gemaakt bord glijden en draai hem om (koekenpan op z'n kop er bovenop en dan snel omdraaien). Bak de andere kant nog 2 min. Niet langer, want een tortilla moet van binnen nog een beetje smeuïg zijn. Laat op een schaal glijden. Lauw is hij het lekkerst, maar hij kan ook koud geserveerd worden. Heerlijk met grof bruin brood, tomatensalade en een glas stoere Spaanse rode rioja. Tip: geef er tomatenketchup bij!
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Spaanse tortilla
SELDERIJKOEKJES Bijgerecht, voor 12 tot 16 koekjes: halve selderijknol zout en versgemalen peper 2 tl kerrie 1 ei 3 el bloem olie om in to bakken Schil de selderijknol en rasp hem op de grove rasp. Laat een half uurtje uitlekken in een zeef. Meng met losgeklopt ei, peper en flink wat zout. Bestrooi met bloem en vermeng nogmaals goed. Verhit zo veel olie in een grote koekenpan, dat de hele bodem bedekt is. Schep met een vork zes kleine bergjes van het selderijmengsel in de pan. Druk ze een beetje plat, maar zorg dat ze elkaar niet raken. Bak de koekjes op een rustig vuur tot de randjes bruin worden. Keer ze met een spatel en bak zo ook de andere kant. Serveer ze direct of laat ze afkoelen op een bakplaat en verhit ze vlak voor gebruik 5 min in een hete oven. Heerlijk als hartig (vegetarisch) bijgerechtje bij winterse gerechten zoals boerenkool, hutspot en erwtensoep. Of bij een krachtige stoofschotel, bijvoorbeeld hazenpeper.
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING