ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
ZEEDUIVELVINK OP EEN BEDJE VAN GROENE KOOL
ZEEDUIVELVINK OP EEN BEDJE VAN GROENE KOOL
1 zeeduivelfilet
5 plakjes katenspek
zout en peper
500 gram aardappelpuree, liefst zelfgemaakt
400 gram dungesneden groene kool
1 sjalotje, gesnipperd
100 ml kippenbouillon (pot of blokje)
truffelolie
worcestershiresaus
Vorm van het katenspek een rechthoek. Laat de plakjes elkaar een beetje
overlappen. Leg de vis er haaks op en vouw het spek erom-heen. Rol strak in
plasticfolie en leg een uurtje in de koelkast. Roer wat truffelolie door de
aardappelpuree. Houd warm. Smelt boter in een koekenpan, laat sjalotje zacht
smoren, voeg groene kool en bouillon toe en stoof gaar. Breng op smaak met zout
en een scheutje truffelolie. Snij zeeduivel in vier medaillons, kruid boven en
onderkant met peper en zout, bak 3 min aan beide kanten in de boter. Vorm op
voorverwarmde borden (met behulp van een presentatiering) een taartje van puree,
schik daarop de kool en tenslotte de zeeduivel. Maak een jus van het bakvet,
losgeroerd met wat bouillon en wat druppels worcestershiresaus.